Játszunk?

Játszunk?- hallod néha a gyermekedtől

Játszunk?- hallod néha a gyermekedtől a kérdést. De neked nincs időd, elfoglalt vagy és fáradt. Pedig ha csak napi fél órát töltesz el gyermekeddel közösen játszva, sokkal közelebb kerültök egymáshoz.

Szeretnéd látni gyermeked boldog, önfeledt mosolyát?

Vágysz rá, hogy kis lurkódnak olyan gyerekkora legyen, ahol mindent megkaphat, amit csak szeretne?

Akarod tudni, csemetédnek mi jár a fejében, mi foglalkoztatja őt?

Ha a legjobbat szeretnéd gyermekednek, akkor játssz együtt vele!

Ha igazán boldoggá szeretnéd tenni gyermekedet, játssz vele! Tudatosan szánj időt a gyermekeddel történő foglalkozásra, törődésre, figyelemre, melyre a közös játék a legalkalmasabb. Ez a minőségi időtöltés boldoggá tesz mindkettőtöket.

A játék nemcsak a gyermekkor legalapvetőbb tevékenységi formája, de a gyermek számára tapasztalatainak, benyomásainak újraélését is jelenti. A felnőttek világából szerzett ismereteket a gyermek a játékába viszi bele és játékában éli meg.

A gyermekünkkel közös játék számunkra is felszabadító hatással bír. Hiszen a játék olyan varázslatos és fantasztikus tevékenység, ahol nincs semmi kényszer, az ember nyugodtan elengedheti magát és kiélheti a benne szunnyadó gyermeki fantáziát. Nincs kötöttség és nincs tétje semminek a játékban, pont ezért lehet könnyedén venni a játéktevékenységet. A játékok többfélék lehetnek: vannak készségfejlesztő játék, építő-, valamint társasjátékok.

Készségfejlesztő játék

Ezek a játékok a gyermek különböző képességeit fejlesztik, ezért jelentős szerepet játszanak  gyermeked fejlődésében. Ilyen képesség lehet a figyelem, emlékezet, kézügyesség fejlesztésére irányuló játék.

A finommotorikus készségek (kézügyesség) fejlesztésére széles kínálatból választhatsz játékot gyerkőcöd számára. Az ilyen játékok szórakoztatva készítik fel gyermekedet a későbbi iskolai feladatok elvégzésére. Hiszen az iskolában- ahhoz, hogy írjon, helyesen tartsa a tollat, ceruzát- kis csemetéd finommotorikus képességét kell fejleszteni.

Nálunk igazán szuper készségfejlesztő játékokat találsz, ilyen például: a Hálós ütögetős labdajáték, Gyűrűdobáló Ügyességi játék, Golyós Számoló, az ABC betűi és első szavaim nevű játék, Montessori játék, Fa gyöngy készlet kislányoknak, valamint a Horgász játék, stb.

Építő játék

Az építés során gyermeked konstrukciós készsége fejlődik, valamint kiélheti kreativitását is. Az építő játékok segítenek abban, hogy gyerkőcöd sikerélményt éljen át, hiszen építés közben a gyermek valamit létrehoz. Az építő játékokkal növeled gyermeked önbizalmát is. Az építő játék hasznos, ha szeretnéd gyermeked kitartását esősíteni, fejleszteni a koncentráló képességét, figyelmét, valamint képzelőerejét. Az építőjátékok rendkívül jó hatással vannak a gondolkodás fejlesztésére is.

Válogass kedvedre építőjátékaink közül. Kipróbálhatod a Fa építő kockáinkat, Egyensúlyozós Tetra Toronyépítő társasjátékunkat, az Imbolygó Torony számolós ügyességi játékunkat, Egyensúlyozós fa játékunkat, Imbolygó Torony  nevű játékunkat.

Társas játékok

Ez az a fajta játék, amit biztosan Te is játszottál gyermekkorodban! A társasozásban a legjobb az, hogy az egész család közösen játszhatja. A társasjátékokra jellemző, hogy szabályokhoz kötött, ezért a gyermek alkalmazkodóképességét és szociális képességét is nagyban fejleszti ez a típusú játék. Válogass társasjátékaink közül!

Nálunk találhatsz Gazdálkodj okosan! társasjátékot, Ki nevet a végén? játékot, Dominót, Sakkot, vagy a Találd ki társasjátékot is.

A játék kikapcsol, ellazít, felszabadít, ráadásul segít megnyugodni és felszámolni a káros mindennapi stresszt is. A gyermekeddel, családoddal közös játék során átélt élmény, nevetés közelebb hoz titeket egymáshoz. Ha gyermekednek igazi figyelmet szentelsz, mindennap leülsz mellé és játszol vele egy kicsit, kérdések nélkül is láthatod a játékán keresztül azt, hogy éppen mi foglalkoztatja őt és milyen benyomások érték aznap.

Vélemény, hozzászólás?